آشنایی با لامپ های LD COB، LED SMD و LED فیلامنتی، ما در این مقاله به معرفی و بررسی سه نوع لامپ پرداخته ایم که می توانید در ادامه با این لامپ ها بیشتر آشنا شوید. با ما همراه باشید.
لامپهای LD COB
در این نوع از لامپها تعداد زیادی لامپ LED روی یک بورد قرار داده میشوند. بهصورتی که وقتی روشن میشوند بهصورت یکنواخت نور را منتشر میکنند. بسیاری از شرکتها با استفاده از تکنولوژی این لامپها شروع به تولید انواع تجهیزات روشنایی مانند پروژکتور و انواع لامپهای بزرگ و کوچک کردهاند. این لامپها بهدلیل مصرف کم و نور زیادی که دارند به شکل گستردهای در نورپردازیها مورد استفاده قرار میگیرند.
لامپهای LED SMD
SMD نوعی فناوری است که در آن قطعات الکترونیکی بدون ایجاد سوراخ و تنها با لحیمکاری روکار به بورد متصل میشوند. این فناوری در لامپهای LED منجر به طراحی نوع جدیدی از لامپهای LED شد که از کاربرد زیادی برخوردارند و موجب افزایش طول عمر و بازدهی بهتر لامپ شده است. کنار هم قرارگرفتن تعداد زیادی از این لامپهای کوچک SMD، نوری مناسب ایجاد میکند. این لامپها پخش نور زیادی دارند و امروزه لامپهای حبابی و شمعی زیادی بهدلیل این ویژگی با چنین تکنولوژی تولید میشود.
لامپهای LED فیلامنتی
این نوع لامپها ظاهری شبیه به لامپهای رشتهای دارند و به همین جهت به آنها لامپهای LED رشتهای هم گفته میشود. در داخل لامپهای فیلامنتی مجموعهای از LEDهای ریز کنار هم قرار داده میشوند. این لامپها به علت طراحی زیبایی که دارند بیشتر برای چراغهای تزئینی و زینتی مورد استفاده قرار میگیرند و برای کسانی که به شکل ظاهری لامپهای رشتهای علاقه دارند جایگزین مناسبی محسوب میشوند. این لامپها پخش نور چندان زیادی ندارند اما زیبایی آنها خیرهکننده است. همین موضوع استفاده از آنها را در مکانهایی مانند کافیشاپها که زیبایی مهمتر از میزان پخش نور است گسترش داده است.
دستهبندی لامپها به لحاظ شکل ظاهری
لامپها در شکلها و با طراحیهای ظاهری متنوعی تولید میشوند. از پرمصرفترین اشکال لامپها میتوان به لامپهای حبابی، اشکی و شمعی اشاره کرد. معمولا در سرپیچها و چراغهای معمولی از لامپهای حبابی استفاده میشود و در چراغهای تزیینی و آویز لامپهای شمعی و اشکی مورد استفاده قرار میگیرند.
اما پارامتر دیگری که در دستهبندی لامپها از اهمیت بالایی برخوردار است نوع پایهی آنهاست. در لوازم مختلف روشنایی باتوجه به نوع سرپیچ باید از لامپ مناسب آن استفاده شود. از پرکابردترین نوع پایهها میتوان به پایهی E27 که لامپهای رشتهای معمولی ۱۰۰ وات دارای این نوع پایه هستند اشاره کرد. همچنین معمولا لامپهای شمعی و اشکی که در چراغهای آویز مورد استفاده قرار میگیرند از پایهی E14 برخوردار هستند. در شکل زیر میتوانید انواع مختلف پایهی لامپ را ملاحظه بفرمایید.