بررسی امکانات و اجزای آبسردکن
بررسی امکانات و اجزای آبسردکن

بررسی امکانات و اجزای آبسردکن، آبسردکن‌ها شاید در منازل چندان موردنیاز نباشند و تهیه آب سرد توسط یخچال‌ها و آب جوش توسط کتری و سماور انجام شود ولی در شرکت‌ها، مغازه‌ها و فروشگاه‌های بزرگ جزو لوازم ضروری محسوب می‌شوند. ترکیب دستگاه‌های مختلف در یک دستگاه (آبسردکن، جوش‌آور و یخچال) ازنظر صرفه اقتصادی نیز می‌تواند مفید باشد. هنگام انتخاب و خرید آبسردکن باید نیازها و انتظارات در نظر گرفته شوند چرا که اختلاف قیمت مدل‌های مختلف بسیار زیاد خواهد بود، همچنین دستگاه‌هایی با توان سرمایش و گرمایشی کمتر نیاز به زمان بیشتری برای تهیه آب با دمای موردنظر را دارند.

آب سرد- آب گرم

اکثر دستگاه‌های آبسردکن امروزی قابلیت گرم کردن آب تا دمای نزدیک به جوش را هم دارند. به‌این‌ترتیب با تهیه یک دستگاه، هم آب سرد و هم نوشیدنی گرم مثل چای کیسه‌ای یا قهوه فوری یا انواع دم‌نوش‌ها به‌سرعت آماده می‌شود.

نکات ایمنی

در مدل‌های باکیفیت که به ایمنی هم توجه می‌شود علاوه بر سنگین کردن پایه دستگاه و طراحی ویژه از واژگون شدن آن در اثر ضربه‌های غیر عمد و احتمالی جلوگیری می‌شود.

علاوه بر این‌ها برای جلوگیری از سوختگی احتمالی با آب داغ در مدل‌هایی که دارای آب‌گرم‌کن هستند دکمه‌ای ایمنی در نظر گرفته می‌شود تا کاربر با آگاهی و دقت نسبت به پرکردن لیوان اقدام کند و از طرف کودکان کنجکاو خود را در معرض خطر قرار ندهند.

محل قرارگیری لیوان- چکه گیر

تقریباً همه انواع آبسردکن و جوش آورها در زیر خروجی یا شیر آب، لبه‌ای دارند که می‌توان لیوان را روی آن قرارداد. در برخی مدل‌ها این تورفتگی یا بیرون آمدگی به‌صورت مشبک بوده و چکه گیر نیز محسوب می‌شود. مخزن یا سینی‌های چکه گیر باید قابلیت جدا شدن، تخلیه و شستشو داشته باشند.

دیوار-کابین-یخچال

در دستگاه‌های ایستاده بهتر است که فضای زیرین دستگاه مورد مصرف قرار گیرد و تنها یک دیواره برای زیبایی نباشد. وجود کابین برای نگهداری لیوان‌ها یا ظروف کوچک کاربردی است و درصورتی‌که این کابین امکان سرد کردن هم داشته باشد درواقع به‌عنوان یک یخچال استفاده می‌شود. وجود یخچال در چنین دستگاه‌هایی کاربرد بسیاری دارد تا جایی که ادارات کوچک و مغازه‌دارها را بی‌نیاز از تهیه یخچال بزرگ می‌کند. استفاده از چنین دستگاهی در مکان‌های موقتی مانند غرفه‌های نمایشگاهی نیز کاربرد زیادی دارد.

جا لیوانی

تقریباً هیچ مدلی از آبسردکن‌ها همراه جا لیوانی فروخته نمی‌شوند ولی به‌عنوان یک وسیله جانبی به کاربر پیشنهاد می‌شود. جا لیوانی‌ها در مدل‌های متنوعی عرضه می‌شوند. برخی از آن‌ها دارای مگنت یا آهنربا هستند که به بدنه فلزی دستگاه می‌چسبند. در تهیه چنین جا لیوانی‌هایی باید از فروشنده سؤال شود که اگر بدنه آب‌ سردکن فلزی است، آیا «بگیر» است یا «نگیر». این اصطلاح مربوط می‌شود به آلیاژ به‌کاررفته در فلز دیواره دستگاه؛ در انواعی که فلز نگیر دارند، آهنربا به آن‌ها نمی‌چسبد.

گروه دیگری از جالیوانی ها آن‌هایی هستند که به دیوار وصل می‌شوند و نیاز به پیچ کردن به دیوار دارند.

جالیوانی الزامی نیست و بسیاری افراد لیوان‌ها را روی میز کنار دستگاهی حتی روی منبع آب قرار می‌دهند. ولی برای مرتب بودن و تمیز ماندن لیوان‌های کاغذی وجود جالیوانی بهتر است.

 پدال یا شیر

در مدل‌های قدیمی آبسردکن‌ها از شیر آب استفاده می‌شد ولی امروزه برای راحتی در استفاده از دستگاه‌های آبسردکن از پدال‌های فشاری یا دکمه استفاده می‌شود. تا زمانی که پدال یا دکمه نگه‌داشته شود آب از دستگاه خارج می‌شود. برای آب داغ معمولاً نیاز به فشردن یک ضامن ایمنی هم هست.

در مدل‌های پیشرفته امکان تعیین خروج میزان مشخصی آب وجود دارد و کاربر با قراردادن لیوان زیر خروجی و انتخاب آب سرد یا گرم مقدار مشخصی آب دریافت می‌کند.

فیلتر

در مدل‌های منبع‌دار می‌توان از منبع‌های فیلتردار استفاده کرد و در مدل‌های متصل به شیر، آب از فیلترهای نصب‌شده در مسیر ورودی تأمین می‌شود. نصب و استفاده از فیلتر در آبسردکن‌ها در مکان‌های عمومی یا شرکت‌ها چندان به‌صرفه نیست و هزینه‌های زیادی را تحمیل می‌کند ولی اگر آبسردکن در شرکتی کوچک یا منازل استفاده می‌شود باعث تمیزی و سلامت بیشتر آب نوشیدنی می‌شوند.

از دیگر امکانات احتمالی دستگاه‌های آبسردکن می‌توان امکان تنظیم دمای آب گرم، خاموش و روشن کردن هر یک از خروجی‌ها، محافظ شوک الکتریکی و نمایشگرهای LED اشاره کرد.

ریپورتاژ پایین سایت