بهترین قرص آهن کدام است؟، آهن در بسیاری از مکملهای غذایی و دارویی یافت میشود. مکملهای مولتیویتامین-مینرال، بهویژه آنهایی که برای زنان جوان طراحی شدهاند، حدود ۱۸ میلیگرم آهن دارند. مکملهای مولتیویتامین-مینرال مخصوص مردان یا سالمندان اغلب آهن کمتری دارند یا بدون آهن هستند. مکملهایی که فقط حاوی آهن هستند، معمولا آهن بیشتری در اختیار بدن قرار میدهند و به همین دلیل، بهترین قرص آهن برای درمان کم خونی محسوب میشوند.
بهترین قرص آهن کدام است؟
اغلب مکملهای آهن از نمکهای این مادهی معدنی از جمله فروس سولفات، فریک سولفات و… تشکیل شدهاند. به دلیل حلالیت بالاتر، آهن فروس نسبت به آهن فریک زیستدسترسی بیشتری دارد، به این معنی که در روده راحتتر جذب میشود.
مصرف مکمل آهن با دوز بالا (۴۵ میلیگرم در روز یا بیشتر) ممکن است عوارض جانبی گوارشی مانند حالت تهوع و یبوست ایجاد کند. از اینرو، تولیدکنندگان شکلهای دیگری از مکمل آهن را روانهی بازار کردهاند که از پلیپپتیدهای آهن هِم، آهن کربونیل، آهن شلاتهشده با اسید آمینه و کمپلکسهای پلیساکارید-آهن تشکیل شدهاند. این مکملها نسبت به قرصهایی که حاوی نمکهای فروس یا فریک هستند عوارض گوارشی کمتری دارند. اگر بهدنبال بهترین قرص آهن ایرانی یا بهترین قرص آهن خارجی با حداقل عوارض جانبی هستید یا میخواهید بهترین قرص آهن بدون یبوست را تهیه کنید، بهتر است بهسراغ این محصولات بروید.
چگونه بهترین قرص آهن را انتخاب و از آن استفاده کنیم؟
برای درمان کمخونی فقر آهن باید حداقل بهمدت سه ماه از مکمل استفاده کنید. بهتر است بهجای مکمل مولتیویتامین-مینرال که حاوی طیف وسیعی از مواد مغذی است، بهسراغ مکمل آهن بروید تا مقدار بیشتری از این مادهی معدنی مهم را در اختیار بدن قرار دهد.
مکمل آهن را یک ساعت قبل از غذا یا ۲ ساعت بعد از آن و همراه با آب یا آبمیوه مصرف کنید تا بهتر جذب شود. اگر مکمل باعث بروز مشکلات گوارشی میشود، میتوانید آن را همراه با غذا یا بلافاصله بعد از غذا دریافت کنید. با این حال، باید از مصرف آن با چای، قهوه و شیر بپرهیزید.
ذکر این نکته ضروری است که مصرف آهن با منابع ویتامین C، مانند فلفل دلمهای یا آب پرتقال، میتواند ایدهی خوبی باشد. چون ویتامین C به افزایش جذب آهن در روده کمک میکند.
عوارض زیادهروی در مصرف قرص آهن چیست؟
بعضی از مکملهای آهن نسبت به انواع دیگر آن عوارض جانبی بیشتری ایجاد میکنند. همچنین اگر آهن در دوزهای بسیار بالا مصرف شود، میتواند سمی باشد. به همین دلیل، مهم است که قبل از مصرف هر نوع مکملی دربارهی دوز مناسب آن با پزشک صحبت کنید. رایجترین عوارض جانبی مکمل آهن عبارتند از:
- یبوست
- اسهال
- حالت تهوع
- درد شکم
برای جلوگیری از بروز این عوارض، محققان مشخص کردهاند که در طول روز مجاز به مصرف چه مقدار آهن هستید. بر این اساس، حد مجاز مصرف آهن برای شیرخواران و کودکان حداکثر ۴۰ میلیگرم در روز و برای نوجوانان و بزرگسالان حداکثر ۴۵ میلیگرم در روز است.
در نهایت توصیه میکنیم که مکملهای آهن را از دسترس کودکان دور نگه دارید، چون بیشتر از بزرگسالان مستعد ابتلا به مسمومیت با آهن هستند. کودکان ممکن است مکملهای آهن را با آبنبات اشتباه بگیرند و مقدار زیادی از آن را بخورند که این میتواند کشنده باشد.